Inglorious Brilliant Basterds

N-am mai savurat de mult un film in felul asta. Coffee Liquer Nirvana it is.

Dintre cei cu care am fost a existat o persoana care nu e de acord – in sensul ca exista o opinie pe care o cunosc din seria “m, a fost ok, era loc de mai bine”. With all the respect, cred ca esti carcotas. 😛

Pentru cei care asteptau ca Rocknrolla sa fie Snatch, nici Inglorious Basterds nu e Pulp Fiction. Dar asta nu mi se pare ca-l face mai prost.

It was absofuckinlutely great in my humble opinion. Constructie impecabila, replici … wow. Christoph Waltz kicks ass!!!!!

Ce sa mai zic?! Bingo! 🙂

9 thoughts on “Inglorious Brilliant Basterds”

  1. Carcotas. Da, e a 2-a mea natura (poate chiar prima) dar egzista o explicatie. Dupa toate recenziile citite ma asteptam la cel mai bun film al lui, la THE MOVIE, la WOW. And WOW it was. Dar doar pentru unele scene si de cele mai multe ori pentru dialoguri (no surprise there – doar e Tarantino). Primul capitol a fost genial chiar. Tensiune s-o tai cu cutitul. Dialog clasic Tarantino. Joc actoricesc excelent (Christoph Waltz nu are cum sa rateze macar o nominalizare la Oscar). Dupa asta totul s-a rupt. Filmul a trenat pana spre final. Brad Pitt a fost din alt film. Chiar asta o fi urmarit regizorul? Accentul lui prost texano-sudist era ce i s-a cerut sau nu poate el mai mult? Nu stiu, dar mi s-a parut nepotrivit. Orice scena, fie ea voit comica sau serioasa, devenea hilara cand deschidea el gura. Filmul: (un pic) prea lung si (un pic) prea dezlanat dar totusi foarte bun. Acum, de ce sunt eu din categoria “mmm, ok”. Pentru ca ma asteptam la mai mult. Pentru ca ma asteptam la ceva peste Pulp Fiction (sau chiar Reservoir Dogs). Pentru ca asteptam ca Tarantino sa termine cu copilariile, sa nu se mai piarda in detalii si sa faca FILMUL pe care e clar ca l-ar putea face oricand daca n-ar fi prea indragostit de jucariile lui. A, da. Si am stat si in dreapta Dietei-Varsator :D. Nu a ajutat.

  2. :P… Ok, I’m impressed 😛 Point era – mie mi-a placut foarte tare, dar – exista cineva caruia nu i-a placut la fel de tare – cu care eu nu sunt de acord. Mi s-a parut insa de mentionat pentru cineva care ar citi, ca daca e din categoria “carcotas” o sa aibe despre ce carcoti.

    Daaaar…Daca e sa intram in detalii ( 🙂 ), deah, si mie mi s-a parut ca B.P. exagereaza, dar as baga-o la categoria detalii. Mie mi s-a parut filmul din seria Reservoir Dogs & Pulp Fiction. Nush… fiecare cu epoca lui. Sunt de comparat pentru ca-s toate Tarantino, in acelasi timp cred ca fiecare tre’ sa fie pe treaba lui. Si aici mi se pare punct ochit, punct lovit.

    Cu dezlanarea nu-s de acord. Si nici cu durata. 🙂

    Tarantino nu cred c-o sa termine vreodata cu copilariile. Pentru ca nah – omul e complet infantil. Asta e si farmecul 😛 Mi se pare mie. E ca un copil d-ala care s-a uitat la foarte multe filme de groaza. Mie mi se pare ca daca pierde treaba asta, n-o sa mai fie Tarantino :).

  3. I’ve got the point. Si mereu se gaseste vre-un carcotas. De multe ori sunt eu ala. Nici macar nu conteaza, asta e un film care trebuie vazut de oricine.

    Acum legat de dezlanare/lungime/copilarii. Sa ma explic.

    Nu ma refer la fazele gen scalpatul, insemnatul cu zvastica (asta apropo de copilarii). Nici la capete explodand, nici la discutii futile despre whisky (sunt un fan whisky doar 😉 ). Ne plac multe din copilariile lui si clar ca si astea dau farmecul filmelor lui. Vorbesc de cum exagereaza el cu trasul cu ochiul catre public (care de multe ori nu se prinde – me included), de referintele la alte filme – imi spunea ceva doar discursul lui B.P. catre Basterds, referinta clara la The Dirty Dozen, si ceva insertii muzicale din western-uri spaghetti de categorie B ( pe care le vazusem si vis-a-vis de care eram prevenit).

    Un exemplu: Scena cu generalul englez (Mike Myers btw), Winston Churchill si locotenentul englez mi s-a parut aproape inutila si nici prea reusita in sine. De asta vorbesc de lungime si dezlanare. Putea aproape sa lipseasca. Apoi, referintele la filme nemtesti interbelice: stim ca are o cultura cinematografica excelenta, dar prea ii place sa se joace cu “masinutele” lui si sa se laude cu ele.

    Dar gata cu disecatul. Defecte sunt in stare sa gasesc cu duiumul pentru orice.

    Unde vroiam eu sa ajung: IMHO filmul asta avea potentialul sa fie mai mult si, tot in opinia mea umila, a trecut un pic pe langa.

    In rest: Let’s agree to disagree :).

  4. It’s alive :D. Cu Mike Myers eram precis ca stiai :). Btw se referea la inca o glumita semi-mascata a lui Tarantino.

  5. Bun, din inversunarea de mai sus inteleg ca e de vazut. Hai ca era vremea sa apara si-un film bun, ca anul asta parca numai filme triste am vazt.

  6. Gata, l-am vazut, n-am mai avut rabdare. Bai, misto. N-am mai vazut un film atit de bun de…. hm…. un deceniu? Waltz a fost absolut incredibil de la inceput pina la sfirsit, BP a avut locul lui acolo, toate personajele foarte misto desenate, plus finalul (despre care ne sopteam inainte sa-l vedem ca daca o sa fie cum a si fost, declaram acest film FILMUL!) Deci DA!

Comments are closed.