Ce-o fi, o fi…bine să fie! O comedie de Woody David

(publicat în Zile şi Nopti, ediţia de Bucureşti, 30 mai-6 aprilie)

Ce se întâmplă dacă îi punem împreună pe Larry David şi pe Woody Allen? Ce altceva s-ar putea întâmpla decât o comedie contemporană premium? Cu o teatralitate de Shakespeare al mileniului trei, ,,Whatever Works’’(,,Ce-o fi, o fi’’) e o comedie pe care trebuie ne-a-pă-rat să o vezi, departe de clişeele stupide ale producţiilor trase la indigo la care tot mergi sperând că o să vezi ceva nou.

Scenariul îi aparţine lui Woody Allen. Regia, aşişderea. Personajul principal, însă – Boris pe numele său – îi aparţine în totalitate lui Larry David. Boris este Larry David. La fel de cinic, la fel de mizantrop, la fel de egoist ca Larry David în ,,Inamicul Public’’, Boris Yellnikoff are în plus doar o nominalizare la Nobel şi o tentativă eşuată de sinucidere, soldată cu un picior şchiop pe vecie.

Replicile sunt geniale, la marele fix, şi chiar dacă situaţiile pot da într-un absurd a la Woody Allen, dialogul te ţine pe Terra, printre muritori.

Ai şanse să cunoşti fericirea? Răspunsul dat de Woody şi Larry (la care subscriu cu toate degetele) –  ,,Ce-o fi, o fi’’.

4 thoughts on “Ce-o fi, o fi…bine să fie! O comedie de Woody David”

  1. am eu o replica, am terminat de vazut filmul acum 10 minute si am intrat sa-i multumesc andradei pentru recomandare :). it goes like this:

    “thin nonsmokers will die, too. abstinence won’t save you, you know”

Comments are closed.