>Din ciclul: "orice in 10 pasi", va prezentam astazi: Cum sa iti faci probleme fara sa le ai.

>
Se ia asadar o existenta linistita, si se complica cu gratie. Reteta succesului este urmarea intocmai a celor 10 pasi descrisi mai jos:

1) Asigurati-va ca nu aveti nici o problema reala

2) Faceti o lista cu probleme potentiale. Grave.

3) Din lista problemelor potentiale, alcatuiti un top 10. Masurati cu mare grija, comparati, si aveti grija ce candidate alegeti pentru podium.

4) Priviti acum lista. Concentrati-va mai ales pe prima, pe lidera clasamentului. Incepeti sa va ganditi cum ar fi daca ea chiar ar prinde viata. Cam cum ar arata viata dumneavoastra odata ce ar imbratisa problema castigatoare.

5) Incepeti sa va manifestati ca si cum ati avea deja problema respectiva. Mimati unele simptome, pana incepeti sa credeti ca ele sunt reale. Daca incep sa va dea lacrimile este extraordinar! Inseamna ca ati urmat cu strictete primii 4 pasi, si existenta dumneavoastra este pe cale de a se complica cu succes.

6) Incepeti sa va plangeti tuturor prietenilor de ceea ce “banuiti”dumneavoastra ca ar fi inceputul unei probleme. Asigurati-va ca va cred, si eliminati orice tentativa de calmare. Ei TREBUIE sa creada ca aveti o problema, si mai ales, este vital sa va planga de mila.

7) Acum, problema dumneavoastra este aproape reala. Provocati-va insomnii pentru veridicitate (cafeaua ar putea ajuta). Poate un film trist cu tema apropiata cu cea a problemei dumneavoastra, v-ar putea da un elan in plus in implementarea planului cu care ati pornit la drum.

8) In acest pas, sunteti deja nefericit. Este cazul sa nu mai raspundeti deloc la telefon, si sa plangeti. Mult. Problema a prins viata, si trebuie alimentata.

9) Problema este la apogeu. Este timpul sa cheltuiti multi bani. Pe psiholog, pe dulciuri rafinate, pe excursii…

10) Dezvoltati un cult pentru problema dumneavoastra. Un altar ar fi indicat.

11) – acesta este pasul de rezerva. Retineti, in cazul in care ceva nu functioneaza conform planului, nu abandonati lupta. V-ati propus ceva, si trebuie sa si obtineti ce aveti in obiectiv. Reveniti calm la pasul 3, si alegeti problema care ocupa locul 2. Daca intre timp, din varii motive, problema de pe locul 2 este indisponibila, treceti la locul 3 si tot asa.

MULT SUCCES!