>Cu, sau … fara?

>
In seara asta am inceput o discutie interesanta cu prietenii mei. Fratilor, intrebarea e simpla: cu, sau fara sutien? Intrebarea e simpla, da. Dar raspunsul imi chinuie creierul umflat de somn in fiecare dimineata. E o veritabila drama matinala! Eu am mai multe: ochelari vs lentile de contact, fusta vs pantaloni, geanta verde vs geanta neagra, papuci vs conversi… dar pe astea le rezolv mult, mult, MULT mai usor.

Asa ca – trec direct la subiect. Am dat search. Exact! Am googalit sutienul! Si ce mi-a rezultat… dumnezeule mare… discutii interminabile pe forumuri.

Pentru delectarea dumneavoastra, reproduc aici cateva dintre intelepciunile internautilor in legatura cu purtatul sutienului:

Nu trebuie sa mi-o luati in nume de rau, dar este un procentaj de 50% de sutiene lipsa. Iar din cele 50% care il poarta sunt aprox 90% femei peste 35 ani. Imi place ce vad, in majoritatea cazurilor, dar trb sa aveti grija si de cei din trafic (dau peste ei daca ma uit in alta parte )!!

Nu e cazu sa se mai bucure nimeni de chestia asta . Am vazut si eu d-astea o groaza . Problema e ca nu intotdeauna se vede ceva placut si ca in viitor o sa avem o mare cantitate de tzatze cazute pana la buric

va zic eu care-i problema. NU MAI SUNT LA MODA!

Probabil persoanele care nu le mai poarta considera ca sunt mai dragutze, mai sexy, mai atragatoare si astfel X,Y si/sau Z vor fi mai interesate sa intre in discutie cu ele. Singura problema este ca marea majoritate a acestor persoane nu poate “discuta” decat cu sanul la vedere. Mai bine deschide decolteul decat gura. Nu vreau sa fiu misogin dar asta-i realitatea.

Sa inteleg ca sutienul este doar pentru persoanele (am spus persoane ca deh mai sunt si traves……… si nu vreau sa-i jignesc) peste o anumita varsta???? Eu cred ca si aici trebuie stabilit un fel de standard de calitate. Sa existe undeva un label care sa zica fiecarei persoane in parte: tu esti apta sa porti sutien, tu esti inapta sa porti sutien. Nu de alta dar fiecare crede despre ea/el, ca are sanii cei mai frumosi care trebuie sa puncteze prin tricou, si de multe ori nu este asa

Ziceti merci ca nu e ca-n unele state din US unde femeile pot primi amenda daca nu porarta sutien. Si e cald de mori pe acolo

Cred ca sunt femei care chiar sunt incantate ca se uita barbatii sau poate chiar femeile la sanii lor. Exemplu: acum 2 sapt la semafor cred ca era 23:30 eu pe banda 1 o solenza pe banda 2, ma opresc la semafor dupa solenta si stateam si ma uitam la semaforul de la pietoni. Cand aduc privirea spre bordul masinii mele, okelarii imi raman in decolteu uneia (soferita din solenza). Si kiar nu am reusit sa-mi desprin okelarii, am indrugat eu ceva “Ce sa fac, daca mi-au ramas okii in decoltaul tau” (nu puteam sa spun ca ma holbam la tatele ei ca nu suna frumos). Fata nu a auzit desigur ca avea geamul inchis, si eu am zis destul de incet ca deh imi era rusine ca mi-a gasit okelarii la ea intre tate. In loc sa se supere si sa-mi arunce o privire din aia cu injuraturi, a oprit muzica si a deschis geamul sa ii mai spun o data ce zisesem mai sus. Concluzia: cred ca se tin sanii fara perdea (sutien) si pentru a satisface un nu stiu ce launtric

eu consider ca e bine sa avem o limita …si nu trebuie sa expunem tot ce avem in public ..un pic de ”mister” la o femeie prinde mai bine

Daca ai sa te uiti pe la TV ai sa vezi ceva documentare despre popoarele din Africa si din alte parti alea lumii a treia unde nu se poarta sutien . O sa observi acolo ca toate femeile au sanii ca niste clatite . Concluzia : indiferent din ce material e facuta femeia respectiva sanii vor ceda gravitatiei si vor ajunge sa arate ca niste pungi pline cu apa . Totusi vorbim despre o atitudine de respectare a regulilor de bună purtare

Da sutiene cu climatronic (un san cu 21 grade si unul cu 17 grade) estem? Sau macar unul cu parctronic? E frumos unul la 12 grade, cand dai o limba sa ai impresia ca lingi o inghetata. Oricum eu salut noua moda (Prin Constanta nu am vazut sani de peste 30 de ani fara vesta kevlar … inca). Ce e frumos si lui D-zeu ii place, nu? Mie nu-mi mai fug ochii dupa ele cand sunt la volan. (anul trecut m-am infipt intr-unul din fata pe motivul asta si m-am calmat

hahaha eu am luat-o in usa din dreapta (si) din acelasi motiv. anyway: marketingul. fiecare iese pe poarta cu ce are. mai un copan, mai o pereche de pepeni. iar cine n-are inchide taraba si se duce acasa sa urle la barbat ca nu i-au mers afacerile.

mosule, tu de ce crezi ca se duc fetele la biliard in fuste scurte? sa li se vada creierii? crezi ca alea nu-si dau seama fix ce expun?
pana la urma la marketing se reduce totul. cum prezinti cat mai bine ceea ce ai astfel ca masculu/femela minune sa te aleaga pe tine in locul concurentei. si asta indiferent daca ceea ce ai reprezinta creier, sani sau orice altceva.

La baza sta dorinta femelei de a gasit cel mai bun mascul pt urmasii sai. maimutele se bat pt asta, femeile isi expun sanii si curul si … etc

Lasa domnule ca e bine fara sutiene. Nu risti sa te intepi cu urmatoarea schema: Dai banii pe pepeni si te alegi cu cirese. (Definitia push-up-ului)

o femeie increzatoare in sine si care a depasit stadiul de “femela” nu va simti nevoia sa se expuna excesiv pentru a atrage atentia. ea poate castiga atentia unui barbat daca vrea si fara sa-si ridice tricoul sau fusta. cand te folosesti si esti preocupat prea mult de fizic, inseamna ca ai de compensat greu de tot pe undeva… femeile alea “bune” care intra in baruri sa joace biliard semi-dezbracate nu cred ca sunt trecute de liceu. dar in fine, dupa cat de repede se dezvolta copilele in ziua de azi.. who cares???

Concluzie cele care umbla fara sutien si aproape dezbracate inseamna ca au o problema si deci un complex pe undeva prin alta arie!!!! Complexatele astea care stau cu sanii pe afara!!!

mie mi se pare de prost gust in a nu purta sutien. ca femeie, a nu se intelege gresit ce dracu’ mergem pe strada cu ei balanganindu-se? chiar si cei de dimensiuni mai mici, tot ….”freamata”(?) pe sub tricou, bluza, etc. si nu da bine…..dar ma rog…..
in privinta costurilor unui sutien…sa fim seriosi…..exista pt. toate buzunarele

Daca ar fi fost internet-ul acum 100 de ani, topicul ar fi fost de genul de ce nu mai poarta femeile corsete. Acum 50 de ani ne-am fi intrebat cum pot sa umble femeile in pantaloni pe strada. si tot asa. Au mai ramas sutienele acum, care nu mai sunt obligatorii. nu stiu daca isi dau seama dar cei/cele care militeaza pentru purtarea sutienelor, accepta totusi faptul ca au devenit un obiect facultativ de imbracaminte. eu banui ca le este mai comod fara hamurile alea care sa le ridice sanii. Si cand fac plaja topless, in vazul tuturor, de ce le-ar mai fi rusine ca le salta sanii sub bluza? Chiar asa argumenta cineva: cum sa ma mai rusinez ca nu port sutien si de ce imi trebuie, cand oricum prietenii sau colegii m-au vazut de nenumarate ori cu sanii goi? Si argumentatia este logica. probabil ca vor disparea complet, insa nu prea rapid ca este o industrie importanta, numai daca ne gandim la cercetarea de noi materiale gen microfibra sau altele elastice, de pe urma carora multi mananca o paine. Personal nu cred ca mai este vorba ataa de pudoare cat de profituri.

Eu inteleg ca sutienul este o forma de respect! Masculul din mine zice: Sa nu va prind ca ma respectati fetelor!!!! Cele care aveti cu ce sa nu ma respectati, celelalte: Putina decenta, ce dracu’!!!!


Poate sa fie la moda sa nu mai porti ceva? Eu credeam ca e o moda sa porti o chestie in plus: palarie, joben, fusta scurta sau lunga, cravata etc. Corect ar fi “nu mai este la moda sutienul”. Sau ca tinde sa nu mai fie la moda. Cum ar fi sa vezi acum pe strada o tipa purtand jupa creponata (nu stiu cum se chema exact) de acum 100 de ani? Adica am spune ca este la moda sa nu mai porti jupa aia?
Cu alte cuvinte moda nu mai obliga femeile sa aiba sanii stransi si ridicati cu ajutorul sutienului. Chiar nu inteleg de ce sa fie mai de prost gust sanii lasati liberi, decat fusta mini, sau pantalonii cu talie joasa sau celebrii tanga samd. Tranzitia socheaza la inceput, pana ce se transforma intr-o noua normalitate, dupa care nimeni nu-si mai aduce aminte cum era inainte. Ca d-aia se cheama moda, ca-i trecatoare!

Ei fratilor, eu m-am pierdut in… reprize de ras… intre toate opiniile astea…colorate. Nu ma simt nici complexata, nici curva, nici la moda, nici in afara modei…

Bai, stiti ce? Pe foc cu sutienele!Sau…