>Daaaaamn, gurl, zis rili is Sahara!

>
Aseara am avut iluzia ca a batut vantul… Nu stiu daca e de la ventilatorul cu care dorm la picioare… dar mi s-a parut ca a batut vantul si am dormit excelent.

De dimineata m-am trezit voioasa ca o prigorie si am zis sa ma ocup de treburi. Adica, sa platesc cablul, internetul, sa dau neste telefoane pe la orange sa vad cum imi aman plata facturii pana dupa concediu… sa fac niste asigurari de sanatate pentru plecare…

Am ales pentru asta o zi perfecta. Ziua cu faimosul Cod Rosu, ziua in care institutia in care functionez e de asemenea in Cod Rosu – zgriptul de la Viena is back in town. Si ca un pinguin respectabil ce ma aflu, am mancat tacticos un sandwich, am baut o cafea, am mai tras o barfa pe messenger – cat sa se faca pe bune cald afara – si am pornit in aventura unei zile de vara. Ce vara nene, de hipervara.

Am iesit usurel, am inceput deplasarea catre punctul de colectare al taxelor rcs… am zis sa sun si la orange. Fata multifunctionala, ce sa mai…Dupa jumate de ora de taclale sentinta Orange a fost “s-a rezolvat, nu se poate”. “Nu, nu va putem amana plata, nu, nu va putem activa roaming decat daca platiti un avans de 120 de euro.” Te pup, Nelu! Pe bune? Adica eu va zic ca n-am bani sa achit factura, si voi imi cereti si pt roaming avans? Nooo way. I am so using the VODAFONE cartela…

In timp ce duduia de la Orange ma tot lingea in partea dorsala cu “doamna Radulescu” la fiecare 38 de secunde (fetita, sunt domnisoara Radulescu pe viitor, ok?)… am ajuns la casieria aia blestemata. Unde aflu ca nu mai e casieria, ca s-a desfiintat – pe 1 iunie. Ok, I admit, platesc rar cablul. Da’ de ce nu anuntati ma nene? Dati si voi o circulara, ceva…Ma tarasc catre statia de autobuz – era aproape 11 trecute… cald sa mori. Cand… simt o senzatie acuta de deshidratare. Ma duc sa caut resurse de H2O, si gasesc o dugheana Astra. Sa fac asigurarile, zic… Le fac, bine asta dupa ce tanti aia de acolo s-a targuit mai bine de jumatate de ora cu un bajet mai colorat care avea de vanzare o camera video sony cu doar 200 de euro. Uel… am facut asigurarile. Femeiusca nu avea schimbat, asa ca m-am dus la shopping sa schimb banii – apa, croissante pentru o colega ce dadea semnale repetate pe telefonul mobil cum ca piere de foame – si m-am intors. IEEEE, am plecat cu asigurarile.

3 statii cu 336… 3 statii de cosmar… 3 statii in care cred ca am aflat ce simteau oamenii lui Schindler in vagoanele alea… am gasit si urmatoarea casierie rcs, am platit socant de repede.

Un sfert de ora mai tarziu inca imi cautam taxi. Bon, am gasit si taxi. Blocaj pe Virtutii, undeva in dreptul strandului din Crangasi. Normal, normal, lucrari!!! lucrari!!! eu – cu evantaiul in spate. Deosebitul automobil model Nova nu avea aer conditionat. Soferu’ zice – “da’ ce, numai dumneavoastra aveti?” si scoate si el un evantai . Moama, m-a facut la faza asta gandesc… In dreptul nostru 2 bajeti superbi intr-o masina gen papuc pe care scria “instalari geam termopan ceva” radeau de se prapadeau. Si ii zic ei lu’ nenea cu evantaiul: “ce e barbate, ti-ai luat aer conditionat?”. El : ” pai ce ma eu am ca voi?!”. Ei: “pai ce bre, noi avem? … si i-ai dat si clientei evantai?”. Ala : “nu, ca avea deja”. Bajetul superb din dreapta se inclina subversiv, si ii zice: “intreab-o (sau intreabo – ca sa respectam tipologia personajului) daca nu vine cu mine la mare”. Taximetristul intr-un moment de geniu ii da replica: “N-ai sa vezi…”. Ha-ha! 1-0 SUCKEEEERRRRS!

Asteptam cu nerabdare continuarea evenimentelor, caci ziua nu s-a terminat si … hehe. In Sahara many things could happen, I tell ya!