>M-am razgandit.

>Si il intreb pe Melcu’ Rosu – il provoc sa imi raspunda.

Ce aveau parintii nostri care sa ii determine sa se dezvolte mai mult pe cont propriu si mai putin in “sanul” cuplului? Nu intreb ce chestii MISTO aveau ei, poate ai inteles putin gresit. Era putina autoironie acolo… Nu vreau raspuns nostalgic cu “ceaiurile dansante”. Vreau un raspuns concret, la liniuta, cu lucrurile care i-ar fi determinat sa renunte la un cuplu. Ce OPTIUNI aveau, asta intreb.

Nu spun ca aveau o viata mai frumoasa sau mai urata. Era diferita, dear melc… Foarte diferita. Nu cred ca ramaneau si luptau atat de mult pentru cuplul ala al lor pentru ca erau mai virtuosi, mai valorosi sau mai intelepti. Spun ca mare parte din convingerea lor venea din faptul ca … nu prea aveau de ales. Adica aveau, dar alternativa era una extrema… Si ar fi fost foarte complicat sa si-o asume. O faceau, partial, din lasitate, daca vrei – una de care am fi dat dovada cu totii daca traiam in timpurile alea.
Vrei sa imi spui ca daca eu, sau tu, sau altii, am fi trait in conditiile alea (nu proaste sau bune, ci diferite) nu am fi fost in procent de 90% casatoriti si cu vreo 3 plozi in brate? Hm. I wonder…

Poate ar fi fost bine, poate ar fi fost rau.

Dar nu cred ca au degenerat oamenii. Pur si simplu s-a schimbat tot.

Cred ca n-o sa-ti schimb mentalitatea cu prostioarele mele (mi-e clar ca asa le categorisesti). Si ar fi bine sa nici sa nu incerc. Doar ca m-am revoltat putin la ce ai spus. Ceea ce, probabil, ai si urmarit.

Asadar? La liniuta?

Later Edit: Interesant in ce directie se duce discutia… 🙂 Desi nu asta era intentia mea. Interesant… 😛 Me like it.