>Dac-ar fi sa am un vis cu adevarat dubios

>
Asta ar fi un cosmar legat de-un laptop roz. 

As fi mica, la gradinita. Mama m-ar lasa cuminte, la masa, sa mananc, si s-ar duce sa o verifice pe verisoara mea, care sta la acelasi etaj. M-as duce sa arunc sandwich-urile pe geam, si un laptop mic mic si roz Asus – despre care n-as sti la momentul respectiv ca este un laptop, mi-ar tine calea ranjind fioros. Eu as rade, pentru ca fiind roz – nu poate sa fie fioros – dar in acelasi timp m-as speria, pentru ca as fi un copil de 5 ani care se confrunta cu un fenomen paranormal. 
Timpul ar trece apoi, ca in visele alea foarte dubioase, si as avea brusc 15 ani. As fi in curtea liceului, in clasa a 9-a. As chiuli de la ore. As fi in curtea interioara, cea cu fantani, si m-as pregati sa evadez, cand toate usile s-ar deschide si din ele ar iesi femei de serviciu cu laptopuri mici si roz in maini – ca cel care imi pazea mic-dejunul atunci cand eram mica – s-ar apropia amenintator de mine, ca niste roboti. Cea mai aproape de mine este cea care iese de la laboratorul de chimie. Intoarce mecanic laptopul cu monitorul catre mine si imi vad poza mare, pe jumatate de ecran – langa ea scrie intr-un ecran fosforescent care palpaie- chiul, ora de istorie.  O rup la fuga catre primul gang, cand simt o mana care ma apuca zdravan de gluga. Ma intorc panicata – este paznicul liceului, care scoate si el un Asus mic si roz si imi spune ranjind si aratand inspre masinarie – “Intel inside, mhm” – si da din cap satisfacut. 
Reusesc sa evadez, iar gangul se comporta ca o poarta a timpului. Sunt la facultate. Sunt in mijlocul unui examen. Cel mai nasol examen – ala de Succesiuni. Il dau pentru a 4-a oara si stiu ca daca il pic si acum o sa fiu data afara. Stiu ca sunt cam pe dinafara. Calculez disperata cote-parti si rubedenii, rezerve si alte minuni, cand profu’ se apropie hotarat. Zice – “domnisoara, ce aveti acolo?”. Eu – reticenta, pentru ca visez si nu stiu exact ce am acolo bagui un – “nu stiu la ce va referiti…“. Profu’ smulge din pupitru un laptop mic Asus, roz. Incepe sa rada isteric dupa care zbiara: “NU STITI CE SA MAI INVENTATI!!! AUZI, LAPTOP DE 7 INCI!! 900 DE GRAME SI 900 DE MEGAHERTI LA PROCESOR!!! DRAGA, MACAR DACA LUAI UNU’ DE O CULOARE MAI NEUTRA, CA P-ASTA ROZ L-AM GINIT DE LA O POSTA!!!”.
Lesin. Totul se face negru. Visez ca ma trezesc si ma duc catre laptopul meu Asus si observ cu stupoare ca s-a micsorat si s-a transformat in Asus-ul mic si roz din cosmar. Ma apuc sa scriu pe el cosmarul pe care l-am avut, ca sa-l inscriu la concursul ala de la PCNEWS de care v-am mai zis.