Nu vreau sa plec din Romania

L.E.: Am sters initial articolul, vazand ce am provocat incercand sa-mi explic un sentiment. Acum m-am suparat din nou pe mine si pe faptul ca nu stiu decat sa-mi iau jucariile si sa plec, si iata ca il republic. Toate comentariile, insa, au disparut. Daca vreti sa le refaceti, do your thing. Eu am obosit. Imi pare rau ca n-ati inteles esentialul. Poate nu mai stiu sa ma exprim… asta ma pune pe ganduri.  Nu doream sa provoc o reactie anume desi tonul meu poate asta a inspirat. Eram furioasa pe un fenomen prin care trec in ultima vreme, pe care chiar nu vreau sa-l fac public. Asa ca am decontextualizat fara sa stiu ce-mi asum facand asta si iata ca m-am trezit cu toata diaspora cu orgoliul ranit facand exact ce speram sa nu faca. Adica sa se simta.

Eu una stiu sigur ca-s egocentrica. E unul dintre cele mai mari defecte ale mele, (imediat dupa impulsivitate si imaturitate).  Sunt ceva mai linistita acum, stiind ca fac parte dintr-o comunitate ampla.

Evident ca sunteti liberi sa comentati. Eu insa n-o sa mai raspund.

Spun inca din prima fraza -ca sa fie clar pentru toata lumea. Nu incerc sa fac vreo critica cuiva anume, si nici nu imi doresc contraargumente. Am fost si voi fi implicata in destule discutii de gen incat sa nu mai vreau sa mai aud asta. Nu bat saua sa priceapa iapa. Nu ma refer la CINEVA sau la mai multi cineva. E vorba doar de mine.

Vreau sa fac un statement socant. Stiu. Socant. Dupa ce vi s-a facut deja pielea de gaina citind titlul, confirm acum – da, eu vorbesc serios. Sunt eu, aia care o sa stinga lumina aici in orasul asta imputit pe care il detestati cu totii.

Nu ma intelegeti gresit. Repet – nu e o judecata. Cunosc o gramada de oameni care au plecat si care au avut motive sa o faca. Bon. Ca au simtit o chemare aparte pentru un anumit loc, ca au avut o oferta buna de job, ca urmeaza un curs, ca s-au indragostit. In fine, exista motive. Si toti imi sunt dragi si nu caut cearta si nici resentimente. Eu nu despre asta vorbeam si nici nu sustin ca niciodata in viata mea n-o sa plec de aici. Ca asta n-am de unde sti.

Vreau sa zic doar ca atata timp cat nu am vreo oferta-surpriza de munca, atata vreme cat nu ma casatoresc la Helsinki, atata vreme cat n-am ramas singura pe lume aici si pur si simplu am nevoie s-o iau de la capat in cu totul alt loc, atata vreme cat nu am visul de a trai langa o padure de o anumita specie care nu creste aici, sau pe malul unui ocean care nu are tarm in Romania, atata vreme cat… etc, eu nu vreau sa plec. Nu vreau sa plec din locul asta pestilential, cum vreti voi sa-i ziceti, pe care eu il numesc casa doar pentru ca m-am saturat de ALTII. Daca toate popoarele astea din lumea asta s-ar fi carabanit in tari mai misto atunci cand le-ar fi fost greu stau si ma intreb care ar fi fost situatia. Da, sigur, au fost mafiotii care au plecat din Italia in State. Alti destepti. Si macar atunci America aia era un soi de taramul fagaduintei pentru toti saracii din lume. Care acum au dus lumea-n criza, dar sa nu ne infierbantam prea tare.

Am inceput sa aud atat de des “bai, m-am saturat eu vreau sa plec” fara niciun motiv convingator din punctul meu de vedere, incat…

Bine, ma… duceti-va cu totii acolo in locul ala unde cresc cainii cu covrigi in coada. Unde, sigur, e mai usor. Si unde oricum sunteti mai deschisi si mai toleranti, ca doar sunteti musafiri. Si oricum toate chestiile rele sunt “exceptii”.

Repet – nu vreau comentarii cu milioane de argumente legate de pitzi si de manele si de mizerie si de politicieni. Discursuri stiu si eu sa fac. Doar ca sunt acum intr-un soi de dispozitie a la Alexandra Svet, asa, mai putin pasiunea pentru team building, parul indreptat cu placa si expertiza in power point.

Imi place casa mea, imi plac prietenii mei. Imi place ca pot merge la teatru ca sa vad piese intr-o limba pe care o inteleg si mai mult de atat – o simt. Imi place limba mea. Imi place ca pot vedea filme subtitrate inca. Imi plac locuri in orasul asta mizer, in aglomeratia asta urbana fara noima. Imi plac oamenii care nu renunta usor. Imi place viata traita alert si n-o sa-mi placa niciodata linistea deplina. Decat pentru – sa zicem – un timp scurt. Cand o sa-mi placa linistea o sa ma mut la Cluj. Sau intr-o casuta din…Ardeal, sa zicem. Nu stiu. Sau poate o sa ma mut undeva in… Guatemala, pentru ca acolo ma va duce viata. Sau poate la Paris. Sau poate in Havana. Dar asta se va intampla pentru ca asa se va intampla.

De calatorit cu siguranta voi calatori mult.

Dar mai scriu o data cu majuscule de data asta, ca sa fiu sigura ca se citeste si de departe NU VREAU SA PLEC DIN ROMANIA DE DRAGUL DE A PUTEA SPUNE CA AM PLECAT DIN ROMANIA, pentru ca in Romania e urat si pute, si e tigani si e mizerie iar eu sunt prea fina si prea occidentala pentru treaba asta.

Aici am parinti, aici am prieteni. Aici e tot ce mi-e mie drag, asa handicapat de-un picior si cu un termopan langa un vestigiu cum e locul asta. Si pana n-o sa-mi dea careva un argument al dracu’ de bun sa ma car de aici, n-o sa se intample. N-o sa-mi iau campii.

N-am fost niciodata nationalista. Nu dau doi bani pe nationalism. Dar nici nu inteleg de ce mi-as taia radacinile doar pentru ca altii fac asta. Sau pentru ca altii mai rai ca mine traiesc aici. Sunt foarte flexibila. Ma adaptez. Dar am niste radacini si nu ma joc cu ele doar pentru ca “m-am saturat de Bucuresti, tu mai suporti?”.

Ce? Daca mai suport mai exact ce? Sa-i vad pe ai mei once in a while cat suntem cu totii in viata, sau sa am cei mai buni prieteni din lume? Sa imi iubesc casa chiar daca in scara se joaca uneori barbut cand e frig afara?

Da, sincera sa fiu mi s-a luat un pic sa aud lamentari despre ce bun sunt eu ce rai sunt altii. Da’ asta e un pic din alt film.

Lumea e facuta de oameni. Si daca voi toti astia de care zic acum decideti sa plecati, este la fel de mult vina voastra pentru halul in care e tara asta ca a clasei politice, ca a manelistilor si ca a mitocanilor. Nu va mai cautati scuze. Puneti pietre la temelia idiocratiei care se instaureaza incet-incet aici la fel de abitir cum o fac astia care o practica. Plus – nu cred ca e nevoie sa pleci ca sa-ti dai seama ca stilul tau de viata e gresit, ca nu e normal sa te stresezi aiurea si ca ar fi bine sa te grabesti incet. Pentru mine n-a fost nevoie.

Daca toti germanii ar fi zis ca sunt de fapt suedezi, daca toti rusii s-ar fi dat chinezi, daca daca…

Ma rog.

Nu mai stiu ce sa mai zic. Decat ca nu vreau sa plec din Bucuresti si nu vreau sa plec din Romania. Nu acum. Nu daca nu am de ce.

Si inca ceva. Cred ca m-am plimbat prin destule tari, doar in Europa, recunosc. Da, e frumos. Imi place Amsterdam, imi place Praga, imi place Venetia, Imi place Bruges, imi place Barcelona. Imi place Porto. Imi place Parisul. Imi plac mai multe locuri decat imi pot aduce acum aminte si visez sa vad de 100 de ori mai multe. Si poate, intr-o zi deciziile pe care le iau ma vor duce intr-un loc sau in altul. Dar nu pentru ca m-a intrebat intr-o zi cineva “auzi ma, tu nu te-ai saturat” si atunci eu m-am revoltat si m-am gandit ca daca toata lumea zice asa o fi si atunci hai sa plec si eu. Si ca sa-mi termin ideea -cand m-am intors din toate locurile astea absolut minunate pe care le-am vazut si am bagat cheia in broasca si am pus bagajul jos, m-am gandit ca sunt foarte fericita sa fiu din nou acasa.

Asadar doua rugaminti. 1) nu-mi povestiti ce greu va e voua si de ce vreti sa plecati. Sunt satula. 2) nu ma mai intrebati cum de mai suport. Pentru ca mi-e cat se poate de bine. In ciuda faptului ca n-am niciun venit in prezent si nici vreo idee ce-o sa fac in viitorul apropiat. Si mai cred ca binele asta ti-l mai faci si singur si abia dupa aia incepi sa dai vina pe altii.

77 thoughts on “Nu vreau sa plec din Romania”

  1. Aoleu, 2 zile am lipsit de pe net si ia uite ce-am pierdut…. Imi imaginez ca tre sa fi fost mare invalmaseala de-ai decis sa dai delete. Io zic numai ca textul tau e foarte misto. Subscriu, ader, respect. Pacat de comentarii… S-a si injurat vreun pic? 😀

  2. Uite ca revin doar ca sa spun ca eu nu ma inflamasem deloc, si asta poate pentru ca am plecat din tara din cu totul alte motive si ca atare nu ma simteam lezat. Ceea ce am vrut sa spun este ca se simtea o oarecare suparare in “vocea” ta si nu imi era clar catre cine este directionata, ce anume te deranjeaza de fapt: ca unii se plang, ca altii pleaca, de ce pleaca…

    Acum cateva zile vorbeam cu niste amici din tara si imi spuneau ca vor sa plece in Canada, cum s-au saturat si bla bla bla. Eu am schimbat subiectul pentru ca singurul lucru pe care as fi putut sa il spun este ca ar trebui sa se gandeasca foarte bine la ce drum isi aleg si ca intr-adevar nu vor gasi caini cu covrigi in coada, iar ei nu ar fi vrut sa auda chestia asta. Si le povesteam cat de frumoasa este Barcelona, la care ei mi-au spus ca Spania e prea aproape de Romania si ca ei vor sa plece cat mai departe de “tara asta de rahat”. Plus de asta, zic ei, spaniolii sunt niste dobitoci. Asadar inteleg ce vrei sa spui, insa doar voiam sa mentionez ca mai exista si alt fel de oameni, care au motive mai intemeiate sa plece sau care iau chestia asta ca pe o experienta de viata. Iar cei care se plang, ei bine, cred ca ei traiesc propria drama si nu ii poti certa ca isi alimenteaza viata cu nemultumiri. Oamenii astia asa simt si nu m-as grabi sa ii judec, pentru simplul motiv ca si eu gresesc sigur in alte privinte.

    Bineinteles ca este blogul tau si poti sa spui ce vrei, desi cred ca esti de acord ca este necesara si o anumita asumare a celor spuse. In orice caz, eu am vrut doar sa particip la discutie si nimic mai mult. Scuze daca te-am enervat.

  3. Am niste zile ciudate…

    Ma enervez cam usor.

    Exact despre asta vorbeam, stii? Am o gramada de prieteni plecati. Unii s-au indragostit de oameni din alta tara si au plecat ca sa fie impreuna cu…x. Altii au primit din senin o propunere de job prea tentanta ca sa fie refuzata. Altii traiesc nomad si asta e cu totul alta discutie. Nu mi se pare nicio problema in a incerca sa vezi lumea. Altii au trecut prin niste experiente proaste, foarte proaste, si chiar au ajuns in punctul in care spui stop si o iei de la 0. De preferat in alta parte.

    Stiu si pe cineva care si-a cautat locul pana l-a gasit. Pentru ca dorea sa stea langa ocean. Pentru ca…pentru ca. In fine. Multe lucruri.

    Si stiu si persoane ca Runbaby care au cam incercat tot ce era de incercat pe aici si when all else fails…read the instructions.

    Si evident ca nu despre asta era vorba.

    Era vorba despre faptul ca e inca foarte la moda subiectul “sa fugim de aici ca suntem prea buni pentru asta” si MAI ALES, de fapt, despre faptul ca trezesc o reactie foarte ciudata in oameni atunci cand spun ca de fapt eu nu vreau sa plec… Chestie care ma deruteaza si care intr-un anumit punct a inceput sa ma duca la zona de fierbere. Ca si cum scopul pentru care am fost adusa pe lume este acela sa imi gasesc portita catre societatea oamenilor mai buni (care e oriunde in afara de romania si cateva tari arabe) iar eu – ignoranta de mine – nu vad asta.

    Si uite ca totusi raspund la comentariu, pentru ca nu-mi place alura asta de vraijitoarea cea rea pe care mi-am cam asumat-o. 😛 Ei…:)

  4. Eu sunt unul care a plecat. Am motivele mele. Tot pe ale mele le aveam și când nu am plecat. Ce nu înțeleg la toate disputele astea despre a pleca sau a nu pleca este pretenția oricui că alegerea sa e superioară alegerilor altora, eventual, la rigoare, e chiar Alegerea. Sunt doar alegeri. Toate motivate. Toate dificile. Toate regretate.

  5. Hahaha! tare faza! Te-au enervat aia care nu iti respecta parerea ca tu vrei sa ramai in tara? hahaha, si crezi ca intra pe blog? Come on miss Sahara Penguin, asta e ca si cum ma cert eu cu bunica incercand sa-i explic ca detergentul asta lichid e mult mai bun decat praful ei TIX or whatever, pentru spalat cratite. Just leave them alone. Nu stii ca nu te certi cu omul care nu intelege diferentele intre oameni? Au mintea odihnita astia 🙂

  6. eu am plecat pentru ca e urat cu spume bucurestiul, and i’m not afraid to say it. a, si pentru ca acum pot sa stau pe iarba in parc. de fapt am multe motive de genul asta, i’ll spare you, and yep, i’d do it all over again.

  7. In ce priveste senzatia de “acasa” am si eu ceva de comentat. Prima oara cind am fost in strainatate ca turist si m-am intors la Bucuresti, am incercat acelasi sentiment de “acasa”. Cind am decis sa plec in Canada, am avut socul initial si gustul de “tara straina” (foarte placut de altfel); a tinut vreo 3 ani. Dupa aceea m-am adaptat si m-am intors in Romania ca turist, sa-mi vad parintii si prietenii. Mi-a placut foarte mult, dar cu toate acestea asteptam cu nerabdare sa ma intorc “acasa” in Canada. Deci termenul de “acasa” este relativ. Depinde de experienta cea mai apropiata.

    Majoritatea romanilor pleaca in strainatate fiindca realizeaza ca viata e scurta si trece inexorabil. Fiindca nu pot sa faca mare lucru in tara de origine, vor sa incerce altceva, sa traiasca mai bine si mai indestulat (nu doar material). N-are sens sa iti bestelesti tara mama. Poti sa critici politicienii, coruptia, birocratia, etc. Pti sa observi ca « traditiile » comuniste si balcanice trag tara inapoi. Dar e bine sa o faci obiectiv, fara ura si pasiune.

    In alta ordine de idei, esti bloggerul meu preferat si fa bine sa te faci bine si sa mai scrii :-). Scuze pentru inteventia lunga.

  8. mvb. most valuable blogger. da peste subiecte incitante si nu vrea comentarii. ar vrea sa n-o auda nimeni in desertul arid al www. ironic.
    Esti bloggerul meu preferat de dinainte sa fii bloggerul preferat al altor bloggeri…
    cooooooooooool book :*

  9. Asea…sa ne tragem mucii. Bah, rau e sa fii bolnav. Rau tare de tot.

    Sa luam musteriii pe rand. Silvia, gura nu-ti mai tace, iarba nu-ti mai place… :)) 😛 Mh, nush ce sa zic, cred ca nu se fereste nimeni sa zica si anume ca Bucurestiu’ e de kkt. Dimpotriva, se cam uita chioras lumea la tine daca ai tupeu sa zici ca-ti place :). Si despre asta era vorba, ca s-a ajuns sa fii un fel de uncool trist daca nu vrei sa pleci de aici. Eu, spre exemplu, nu prea as vrea. And I’m not afraid to say it.

    Canadezule, multumesc pentru complimente. Nu stiu cand o sa ma fac bine, am impresia ca m-am nascut asa and it’s gonna take forever to escape it.

    Radu, ma bucur ca-ti place cartea. Nu prea inteleg cat la suta din comentariul tau e ironic si ce vrei sa spui mai exact, si tocmai de aia nu-ti sar la beregata, desi tare am chef sa fac asta. 😀

  10. Sunt nou la toate, la blogging, la discutiile acestea frumoase pe internet bazate pe argumente, chiar imi place comunitatea blogurilor romanesti….

    Dar acum trecand din intro(Offtopic) si trecand la subiect… intradevar ai dreptate a devenit o moda, dar nu pe degeaba. Tu probabil esti fericita dar altii nu sunt, cand ajungi sa iti fure primaria terenul cu acte neinregula, sau sa nu ai cum sa iti hranesti copii, sau ca tanar iesit din facultate nu gasesti job… da intradevar devine iritant.

    Desi nu intotdeauna cea mai buna solutie este sa pleci, uneori este singura optiune.

    Dar banuiesc ca tu te refereai la cei care o zic doar ca asa e moda, si sunt prea naivi sa creada ca cei care pleaca, pleaca de placere, si ca afara e rai, cei care urmeaza turma 🙂 si nu au personalitate, nu stiu sa rationeze singuri ce e mai bine pentru ei. Dap si eu detest aceste persoane.

    Dar totusi traitul in aceasta tara e nasol daca ai necazul sa te lovesti de justitie sau alte departamente ale statului, si ar trebui schimbat ceva. Eu incerc o mica miscare… dar mai am nevoie de ajutor: have a look (http://clickstefan.wordpress.com/scrisoare) nu de alta dar m-am saturat sa ma plang si de cei care se plang dar nu fac nimic.

    iti astept impresiile 🙂 – bloggerita admirata si cu experienta….
    app why Sahara Penguin? (chiar atat de singura/diferita te simti?)

  11. da’ stii cum e si asta cu moda, ma andrada… adica ok, nu e bine sa te duci dupa turma orbeste sau sa adopti niste teorii pentru ca “asa zice lumea”, dar nici nu e sanatos sa fii gica contra doar pentru ca “toata lumea merge incolo, eu o iau invers”. cateodata turma mai loveste cuiul in cap, ca sa zic asa. gen, aia e, bucurestiul e urat, si daca am de ales, de ce sa nu locuiesc eu mai bine intr-un oras unde pot sa ma plimb seara pe faleza raului si unde pot sa merg in parc sa hranesc ratele si sa ma alerg cu iepurasii? dupa cate vezi, ma innebunesc dupa peisaje :))

    dar inteleg ce zici tu acolo, e vorba de optiune personala.

  12. Ipocrita afirmatia si am tone de contraargumente, care pot parea cele mai mari clisee. Insa nu pot sa concep ca un om educat sa afirme ca nu vrea sa plece din Romania, din ipocrizie se accepta asertiunea. Ma cutremur de fiecare data cand vad un om obidit la semafor care cerseste pe langa masinile opulenete parcate cu nesimtire pe trotuare.Si sincer, nu ai ce face. Ah ca voluntariezi intr-un ONG care ajuta oamenii strazii…asta mai mult din egoism si din dorinta de a te simti impacat, dar nu are legatura cu realitatea.
    Si cate alte exemple “tipic romanesti” cum le place unora sa spuna.
    Aplaud pe cei care au sansa sa plece, si nu sa dea bir cu fugitii, asta inseamna calitatea vietii pana la urma. Cu drag.

  13. Haa, acum mai veniti d-acasa.

    N-am masina opulenta, draga Mirela. Iar dintre oamenii care cersesc putini sunt aia care n-ar putea sa faca si altceva. Si cand se duc afara stii ce fac? Ia gandeste-te un pic. Cersesc in intersectie, langa masinile mai de bun gust ale alora de afara.

    Vezi tu, tu esti motivul pentru care am scris postul asta. Tu si aia ca tine. Ti se increteste pielea pe tine cand vezi oameni educati care afirma ca nu vor sa plece? Hmm…fascinant.

    Faza cu voluntariatul m-a lasat paf, oricum.

    Well, MULTUMESC ca ai comentat, macar nu mai par complet nebuna.

    Si… de ce sunt ma rog ipocrita? Adica spui tu ca eu de fapt mi-as dori sa plec, dar zic ca nu – ca da bine. Uite ce bine da – toti prietenii mei ma contreaza. Da, mi se pare FOARTE cool chestia asta.
    Si de ce ai tu impresia ca afara e paradisul celor saraci? Ca nu e. Afara e cel mult paradisul celor dispusi sa munceasca, si care isi lasa copiii singuri ca sa castige euro alora si nu banii de aici. Sunt oameni care – o parte din ei – ar fi jenati sa fie barmani aici, ca e de kkt. Doar n-au fost la liceu ca sa serveasca la mese. Insa odata plecati afara ar sterge si veceul, ca e platit in euro si nu mai e in Romania. Si astia sunt cazurile bune, de oameni care pleaca in alte tari chititi sa faca un lucru bun(in speta o vila si un mertan, langa care sa cerseasca altii la stop). Ca eu inca mai cred ca ar putea sa-l faca si aici, asta e altceva.
    Poate ma insel.

    @madaluna – nu stiu cat de diferita si singura sunt, dar cu siguranta sunt foarte bolnava.:D

  14. :)).. ma simt neglijat 😛 … nimeni nu ma baga in seama… decat madaluna ca sa imi afirme replicile :)…. macar daca raspundeai la intrebare….

    acum mai e una … esti foarte blonava?… in ce sens?

  15. Madaluna facea un pic misto de tine pentru ca e amuzant ca incerci sa deslusesti ceva “deep” in spatele unui pseudonim care nu se vrea decat amuzant. Cum imi zicea Silvia mai devreme, “ce a vrut sa zica autorul? Nimic, autorului ii era doar foame”.

    Pseudonimul meu nu e un strigat de ajutor.E doar ceva ce mi s-a parut amuzant.

    Imi pare rau daca te simti neglijat. N-am intentionat.

    Sunt foarte bolnava, adica am o viroza. O…raceala mai pe romaneste. Am scris despre asta in urmatorul post. 🙂

    Asa. Ce sa zic… Scrisoarea catre care mi-ai dat link e semnata Tudor Chirila. Un soi de “icon” caruia nu subscriu.(nu stiu de ce, nu prea-mi place Chirila, desi aveam alta parere prin liceu). E un lucru mai degraba bun decat rau, probabil, nu ma intelege gresit. Intentia e una laudabila. Dar nu prea ii vad utilitatea.

    Nu ma astept sa schimb mentalitati cu post-uri pe blog. Si sper ca oamenii sa scrie mai putine scrisori si sa adune mai multe hartii de pe jos. Initiativa este una pozitiva, si n-o sa fac ca Mirela, spunand ca chestia cu voluntariatul e asa… un soi de basina egoista. Cred ca orice lucru bun e mai bun decat nimic.

    Doar ca n-am vazut niciodata in epoca moderna intamplandu-se ceva de la o scrisoare lansata pe internet. Nu prea sunt adepta blazoanelor si a indemnelor (vezi brand new friend si al lui desteapta-te romane). Or fi functionat ele la pasoptisti, dar nu vad ceva functionand in zilele noastre in afara de puterea exemplului.

    Post-ul meu nu s-a vrut un manifest, desi poate ca asa arata. Post-ul meu a fost o reactie de …frica la reactia altora din jurul meu, a caror principala preocupare a ramas cautarea portitei aleia catre “afara”.

    Nici nu stiu ce sa mai zic.

    There is no such thing as “blogger de succes” aici, in locul asta. Nu fac bani din asta, nu manipulez pe nimeni… Incerc doar sa ma exprim, fara beneficii atasate. Asta e locul in care e muzica mea, in care comunic cu oricine ar fi acolo, in care bat razgaiata din picior fara sa poata sa-mi zica cineva ca-s imatura. Sau poate ca poate, doar ca pot sa-i sterg oricand comentariul. In care imi exprim toate doleantele si in care e ok sa fii egocentric. Nu e agora, e curtea mea. Asadar… nu cred ca-ti pot oferi sfaturi in ceea ce priveste succesul in ale blogging-ului.

    Exista insa o serie de bloguri “de succes” unde cred ca vei gasi atat sprijin cat si sfaturi (toata lumea se pricepe la sfaturi, nu-i asa?).

    Succes.

  16. Deci cu ce sa incep…. mi-ai cam dat de lucru… 🙂

    Nu am nimic cu pseudonimul… doar ca imi plac povestile, imi place sa vad cum se conecteaza anumite lucruri intre ele… un exemplu a fost pseudonimul tau cu mesajul pe care vrei sa il transmiti…

    Nu ma gandeam ca folosesti sensul denotativ a cuvantului… dar banuiesc ca asta ti-a fost si intentia (bolnava, racita din cauza unui virus, nu bacteri cum e comun) app sper sa te insanatosesti

    Sincer nuprea stiu nimic de Tudor Chirila, eu am dat peste mesaj intamplator…. mi-a placut, si am vrut sa promovez ideea, am considerat ca ar putea face un bine. Sunt multi incuiati la minte care ar putea afla pentru prima oara despre acele lucruri din acea scrisoare… dar multi trec chiar si asa peste cee e evident(the obvious)

    Si sa sti ca exista intotdeauna o prima data, nu spune niciodata niciodata… deoarece multe s-au intamplat pe care multi spuneau ca nu au cum sa se intample… eu de exemplu nu credeam ca poate izbucni un razboi cand ONU (Organizatia Natiunilor Unite) e impotriva… adik toti spun nu fa aia… dar pe americani ii doare in ghete… iar astia stau si se uita… cum se incalca drepturile unei natiuni…. dar oricum aici e vb de altceva
    … iar daca istoria te invata ceva… este faptul ca se repeta.

    Ideea mea de Blogger de succes nu era aceeasi cu cea pe care ai dezbatut-o, ma refeream la acea persoana care scrie pe bloguri de mult timp, si reuseste sa atraga lumea la discutii, sa aiba trafic etc… nu conteaza scopul… ca vrei sa comunici anumite gandiri, sa faci dezbateri, sa cunosti persoane noi .. etc.

    Iar la mine pe blog doar vroiam sa iti aud opinia, ce pareri ai de continut, forma … etc.

  17. Pai cam asta ziceam si eu… Nu atrag intentionat oamenii aici. Nu am un algoritm!

    Asta e locul meu de joaca. Daca spun lucruri interesante evident ca asta nu poate decat sa ma bucure, dar nu am din asta un scop.

    D-asta zic – daca vrei sfaturi legate de structura/ trick-uri/ skill-uri de moderator, nu sunt in masura sa ti le ofer. Eu sunt un copil razgaiat si impulsiv care scrie tot ce-i vine pe aici. Asta e tot ce pot sa-ti zic.

  18. mai poti sa-i dai cateva lectii de gramatica, se pare ca are nevoie pe ici pe colo. Trebuie sa recunoastem ca totusi ti-e simpatic baiatul, ca altfel il taxai deja sau poate ai considerat ca e de la emotii, doar avea in fata o bloggerita admirata si cu experienta 😛

  19. Great! Acum scrii aici, la fel de bine ca in pagina principala. Se pare ca boala prieste la scris! 🙂

    Ce voiam sa spun este ca Bucurestiul nu este nici pe departe un oras urit, comparindu-l cu majoritatea oraselor americane. In SUA exista coasta de este si coasta de vest; restul este “fly over country”. Nu as dori nimanui sa se bucure de peisajele citadine ale Detroit, Cleveland, Pittsbrgh, Kansas City si chiar Los Angeles. Peisajul citadin american este pur si simplu mort. Da, e frumos in New York, Boston, Chicago, Milwaukee, SanFrancisco dar acestea sint exceptii.

    Bucurestiul este un oras european, cu toate tarele lui (in special traficul). Sint straini care au ales sa se stabileasca in Bucuresti. Totul e sa poti sa-ti cistigi traiul onorabil. Cred ca asta este principala problema. Plus birocratia, fiscul, pilele, dar asta e alta chestie… 🙂

  20. “Imi place casa mea, imi plac prietenii mei. Imi place ca pot merge la teatru ca sa vad piese intr-o limba pe care o inteleg si mai mult de atat – o simt.”

    Nu toti tineri au casa lor,and maybe, you are one of the “happy” cases, dar pentru majoritatea, it`s still a struggle, that`s why we have to make choices to a better life(acu depinde unde nimeresti, si cat te duce)

    Este o balanta si un semn de intrebare care inca afecteaza si demoralizeaza

    Oameni nu pleaca pentru ca sunt idioti, sau ca romania este de cacat si nu le mai place micul la Snagov.

    Se pleaca pt ca viata e scurta si se vrea mai multe de la ea.

    Good thing about democracy, you can actually see on the other side on the fence, and “surprise” u can make a choice…why do you think us&a is a consumer market, and they dont produce sh*t (not even cars anymore), because people have a choice, and Toyota it IS a better car 🙂

    sa nu mai zic ca bucuriestiul ie oras ieuropean….now, you can have your duck back

    referitor la piese de teatru, daca actingu e bun, poti sa simti si in mongoleza (cred)

  21. 1. N-am spus nicaieri ca e a mea AS IN proprietate. (domnule Verizon).

    2. Am inteles eu gresit, sau nu e tocmai usor sa iti iei casa IN ORICARE ALTA PARTE?

    Cred ca treaba cu chiria/ proprietatea e cam aceeasi peste tot si in niciun caz nu era vorba despre asta. “Casa mea” as in generic – spatiul in care locuiesc. Plus ca treaba cu imobiliarul isi revine usor-usor din nesimtire si pe aici (referitor la preturi). De unde a ajuns sa fie asta o discutie despre proprietate? Si de cand e Bucurestiul mai unaffordable ca alte locuri? Ca nu e. Adica o fi mai urat, cu oameni prosti, cu pitipoance, cu to’ ce vrei… Da’ mai scump nu cre’ ca e.

    Iar – atentie la termeni. Nu cred c-am facut pe nimeni idiot undeva. Si nici cretin. Si in mare repet (in timp ce casc) ca era vorba de optiunea mea. Dar oricum am impresia ca-mi bat tastele degeaba. Hai…go on, go on, ca mai sunteti cativa pe la coada care inca n-ati zis-o p-aia cu optiunile.

    US&A ain’t producing sh*t. Just wars and global economy colaps, ’cause people just loooove to spend dimes they don’t actually have.

    Si – din nou – de cand era asta o discutie despre State? Ca nu era.

    Si oricat de mult as crede ca e o experienta “de bifat” sa vizionez o pesa-n mongoleza… cred ca o prefer in romana.

    Si tin sa te contrazic cu “romania e de cacat”. That tends to be a preeeeettty damn good argument these days.

  22. :))… sry de gramatica moi non plus, dar nu e chiar punctul meu forte, dar cred ca ideeile sunt cele care conteaza, nu neaparat scrierea lor… “Sa nu incetati sa vedeti padurea din datorita copacilor”

    Iar ce am scris nu a fost pentru a flata autorul, ci doar am dat un citat din ce a fost scris mai devreme.

    Mi s-a parut ca e un pic de gelozie in glasul tau, “nici mie”, dar dupa putina cercetare cred ca e invidie 🙂 (or I could be rong)… oricum have fun…. scuzati-mi interventia

  23. Ok, hai ca exageram. Madaluna a uitat un “i” si se vede ca l-a uitat. Stii… I have a nose for this kind of …things.

    Moi Non Plus e mai geloasa din fire. Dar e fata, stiai?

    Da, ok, acum ca stii ce inseamna Moi Non Plus in franceza, totul este mai bine.

    O singura mentiune am de facut, la modul serios- mi-e foarte greu sa iau in serios oamenii cu lacune de gramatica. Nu stiu de ce, poti sa ma numesti superficiala (desi cred ca nu e cazul). Daca citeai in blogul meu “expert” ceva mai mult observai ca am o adevarata obsesie pentru treaba cu gramatica. Asa ca observatia Moi Noi Plus era cumva “on topic”-ul lunii. Daca bunul simt m-a oprit sa ma iau de tine, caci esti un musafir cu intentii bune si n-am sustinut altceva, asta nu inseamna ca n-am remarcat ca esti praf cu gramatica 😛

    Si legat de asta , ar fi frumos sa retii din comentariul asta ca “idei” se scrie cu un singur “e”. Hence, “ideile” (adica forma articulata hotarata) o sa aibe tot un singur “e”.

    Crede-ma, e important. Cand ai un mesaj de transmis si vrei sa fii luat in serios, incearca sa stapanesti limba in care scrii. Asta e poate singurul sfat pe care ti-l pot da, legat de blogging.

  24. 😛 de ce te-ai suparat? .. 🙂 nu am vrut sa ridic subiectul … 🙂 si stiu ca sunt praf la gramatica… profa imi tot spunea asta din clasa a II-a … si nici nu vreau sa fiu luat in serios… ba chiar cand am facut remarca cu un i.. am fost chiar ironic 🙂 …

    stiam ca ea e fata…. daia am spus ca nu e gelozie ci invidie…

    putina cercetare nu ti-ar strica nici tie
    🙂

    uite acuma m-ai suparat …. si merg sa fac meditatii de romana…. neah… better not and say we did 🙂

  25. RIGOAREA. Nu riguarea.

    Da, mi se pare ca spune multe despre tine. E o carte de vizita. Evident ca e fundamental CE spui, dar daca modul in care o faci e indoielnic… c’est fini.

  26. Puteam sa comentez pe site!? Sa-mi fie cu iertare, eu sunt mai WEB 1.x asa. Acum la modul serios: tu pari bine intentionat si n-are sens sa ma iau de tine. Dar nici Cuviosul Ilarie nu te poate apara de publici si “manifestul” Alexandrei Svet :D.

    Subiectul discutat? Pai sunt 90% de acord cu cele scrise de Pinguin si atunci la ce sa comentez daca nu e rost de polemica ;).

  27. :)… dar care e problema cu manifestul? .. etse optiunea mea… dar nu inseamna ca ma caracterizeaza… la fel cum nici cunostintele de gramatica nu imi influenteaza gandirea

  28. Sa-mi fie cu pardon… ca e optiunea ta – cu asta sunt complet de acord. Poti publica ce vrei tu, evident. Insa sa spui apoi ca asta nu te caracterizeaza – hm. Pai ori e optiunea ta, ori nu?! Poti spune ca nu te caracterizeaza atunci cand NU e optiunea ta. Atunci cand fortat de imprejurari aderi la o treaba, care de fapt nu te caracterizeaza.

    Se pare ca totusi gramatica iti afecteaza un picut si gandirea… 😀

  29. Adica un soi de empatie care functioneaza subversiv sau o chestie care se lipeste de tine mai mult sau mai putin involuntar si pe care te faci ca vrei s-o scuturi cand latra altii in contra…
    Semnalizand un lucru, asta implica neaparat adeziunea la el? (“el” impropriu zis, pacat ca nu avem si noi echivalentul in lb. romana la “it”…eventual “acesta”?…hm…)

  30. Nu poti (nu vrei) sa-ti reiei profesia, daca nu si jobul? De ce? Scuze pt. intrebarea directa, dar dupa cat ai dat din suflet pe-aici…indrazneam si eu…fii buna si ignora-ma daca doresti dar n-o da pe tavalugul de ironii acide :))

  31. si eu sunt unul care am plecat….de 10 ani am plecat..si cu familia !
    si ce vreau sa va spun ca i-mi iubesc tara. Nu stiu daca ma voi intoarce vreodata dar un lucru stiu sigur : ca unii dintre noi Romanii asa de bine stim sa ne batem joc ca nu cred ca exista o alta natie sa bata recordu !
    Eu personal ii inteleg si pe cei care au plecat din tara si pe cei care nu pot sa plece pentru ca nu vor sau din alte motive !
    ce ma doare insa este cand aud de exemplu la stirile pro tv : capsunarii au trimis atata in tara….etc…
    nu e frumos….parerea mea !
    unii dintre romanii din strainatate sunt oameni capabili si foarte recunoscuti !
    oamenii de rand care lucram aici suntem oameni seriosi si mai trimitem din cand in cand un euro doi ….ca sa aiba ce-i ce ne numesc capsunari ce sa fure…ca de furat fura ca in codru domle….pe spatele bietilor capsunari ca prea multe surse de valuta care intra in tara nu prea are Romania ….sinceri sa fim……..ce parere aveti ?
    eu va salut pe toti cu respect !

  32. @papusheea ma tem ca daca as vrea, n-as avea unde :). Cam asa arata lucrurile.

    Ba da, e posibil sa tradez cauza si sa ma intorc. Pot sa intreb si eu de ce?

  33. hai ca ma bag si eu…Ideea e asta: sa nu-ti faci iluzia ca vei reusi sa schimbi de unul singur ceva sau ca noi vom schimba ceva … Noi nu ne-am nascut martiri … Noi nu vom indura batjocura si ca atare vom merge unde le este mai bine copiilor nostri, fiindca scopul nostru defapt este sa le fie bine copiilor nostri si decat sa sufere ei pana noi ne luptam cu sistemul, preferam sa plecam undeva unde sistemul e mai bun si unde se fura cu masura. Cred ca stea sunt cele mai bune motive pentru care am ales Occidentul. P.S. Unde sunt eu e o comunitate destul de mare de romani si chiar daca e oras mare mereu dau de oamani care vorbesc romaneste(locuiesc in Nűrnberg)

  34. Hah, CE TAREE! Ia uite-l pe Iuda.

    Nu ti-a placut ca nu subscriu manifestului, therefore acum intoarcem armele.

    Un pic naiv, as spune… :)))

    Hahahahaha.

    Stefanita, pai nu erai tu ala acum cateva zile, care se batea cu pumnu-n pept cu manifestul Chirila-ic in brate, ca sa ne tinem tineretul strans in brate, sa-i insuflam valori nationale etc? Si eu iti ziceam ca nu e doar cu alb si negru, ci si cu gri.

    Da, domnia sa cetateanul din Nurenberg o fi vrut sa plece si drept urmare a si comis-o. Da’ e misto comentariul tau, oricum. 😛

  35. man, andrada, da’ vad ca atragi niste caractere amuzante pe aici. ma omor dupa personajele care se contrazic de la o propozitie la alta. loves it! plus, i’m a spelling nazi. nu stiu mai nene, dar nu pot sa iau in serios pe cineva care scrie gresit. si daca fac eu o greseala, nu dorm noaptea din cauza ei. it’s tough being a spelling nazi.

    a, si voiam sa mai scriu inca o data ca bucurestiul e urat rau, ca a zis cineva mai sus ca nu e. ugh, ba da, e, am facut sondaj international. (si sa nu aud ca are parti frumoase daca stii unde sa te uiti, ca lucrurile nu functioneaza asa)

    mai posteaza si tu ceva mai controversial, am chef de cearta.

  36. Ma re ”nedreptate ai” ! Vroiam sa-ti spun cat de greu am dus-o prin anii 1999…….vroiam sa-ti spun ca nu mai suportam….
    Dar tu nu ma lasi ! Ai scris foarte clar spre svarsitul articolului……..Va rog sa nu-mi spuneti cat de greu……
    Asa ca esti sef/a………sa spunem ce i-ti place tie sa auzi….bine ……..atunci i-ti spun ca ai dreptate.
    Ai dreptate in felul tau..
    Eu am vrut sa-ti povestesc multe….fara minciuni si exagerari, sa te intreb daca ai copii…sa i-mi spui sincer daca vrei ca copii tai sa aiba conditii..sa te intreb daca traiesti efectiv din castigul tau( stii tu…mamica si taticul )…sa-ti povestesc lucruri intersante in cei aproape 12 ani in strainatae. Dar nu am putut pentru ca nu ma lasi sa ma plang…asa ca…….daca vrei sa faci o exceptie sa ma pot plange sa-mi spui si am sa o fac.
    va salut pe toti cu respect !

  37. @Iosif imi pare rau ca ai dus-o greu. Doar ca am impresia ca tu nu intelegi ce spun eu aici. Daca vrei sa te plangi – go ahead. Oricine se poate plange cat vrea de mult.

    Eu vorbeam despre obsesia asta de a pleca, mai ales a astora pe care-i hraneste mamica si taticu si nu prea au probleme pe bune pe aici. A astora care au absolut tot ce isi doresc si totusi au aceasta obsesie alimentata de complexul national. De fapt nici n-are importanta a cui… Vorbesc despre un complex peste care nu se va trece in VECI ignorandu-l. Ca ai vrut sa pleci, sau ai avut nevoie – SANATATE SI VIRTUTE. Nu tre’ sa fie nimeni legat in lanturi pe undeva. Vorbesc – repet – despre ochii mari care se casca cand eu – care da, am cam tot ce-mi doresc pe aici – zic ca nu vreau sa plec, tocmai pentru ca locu asta asa urat si imputit cum e, e al meu, si nicio nevoie nu ma mana sa iau sataru si sa ma tai.

    Sper ca e pentru ultima oara cand va trebui sa parafrazez…

    Nu, n-am copii. Da, efectiv traiesc din castigul meu (am un creier si nu mi-i teama sa-l folosesc).

    Sunt convinsa ca se intampla lucruri interesante in strainatate, si poate – CINE STIE – pricepi in sfarsit despre ce vorbesc…

  38. Iar tu ar trebui sa intelegi ca exista si oameni care cauta in viata si isi doresc ceva mai mult decat sa stea de vorba cu prietenii, sa le placa apartamentul in care locuiesc si sa se intalneasca cu rubedeniile; (si mai mult decat sa “aiba tot ce isi doresc” oferit de mamica si taticu.)

  39. hahaha..ce funny e el..a venit si Dan asta ca musca la cacat sa isi dea cu parerea, o parere de altfel foarte pertinenta…stiai Andruta ca oamenii isi doresc altceva? maaaamaa…deci Dan asta a dat ce era mai bun din el aici, eu zic sa il pastram ;))

  40. A trai printre oameni civilizati si politicosi, care nu sunt ca voi, draga “moi non plus” e parte a acestui “ceva mai mult”.
    Intotdeauna e frustrant sa iti puna cineva degetul pe micime.
    Adieu.

  41. Btw, Dane cel intelept, eu mai ales de cei care au totul pe tava si pleaca dintr-un moft si o obsesie nejustificata, sau dintr-o “moda” vorbeam. Dar e ok, n-o sa ma pot lupta cu asemenea frustrari care dau nastere la termenul “micime” intr-un comentariu pe un blog 🙂

    Cat despre politete si a fi civilizat… cred ca n-ar trebui sa discutam. Cred ca intre noi doi e clar cine e cel politicos si civilizat.

    Asadar, daca nu ai de adaugat ceva CU ADEVARAT interesant – sau cum spunea Iuda mai devreme “daca nu ai ceva continut de adaugat”, te-as ruga sa-ti exprimi excesul de politete in alta parte.

  42. “US&A ain’t producing sh*t. Just wars and global economy colaps, ’cause people just loooove to spend dimes they don’t actually have.”

    Da, SUA nu produce nimic…pana si blogul pe care scrii acum e produs in SUA de oameni din SUA :)…browserul care te ajuta sa scrii pe blog tot in SUA e produs, chipul din computerul tau tot acolo e facut. Pana si lumina din camera ta vine dintr-un produs inventat aici.

    Ai tu un model economic mai bun si mai sustenabil pe termen lung decat cel capitalist (care nici el nu e perfect)?

    Comunismul a dat chix dupa 40-50 ani…fascimul dupa numai cativa ani. Ce altceva urmeaza? Socialismul? tarile socialiste (gen Franta) totdeauna treneaza in urma celor mai capitaliste (gen Germani, SUA).

    E usor sa arunci cu noroi in altii (mai ales cand nu ai fost si nu ai trait pe aici – mai lasa TV-ul in pace) si sa tipi cand altii fac Romania “de cacat”…

    Cum spunea cineva mai sus, destui dintre cei care au plecat nu au plecat doar de mofturi. Crezi ca tipa romanca care a fost premiata de Obama a plecat de moft din Ro? A plecat sa faca ceva cu viata ei mai mult decat ar fi putut vreodata sa faca in Romania (cercetatorii sunt niste paria in Ro).

    Americanii or fi ei prosti (alta prejudecata) dar macar creeaza conditii celor care vor sa faca ceva ca lumea cu viata lor. Iti creeaza conditii si asta nu inseamna ca iti baga totul in gura. Daca astepti mila statului atunci stai acasa…sau in Europa.

    O intrebare preferata a mea pe care o pun celor care se bat cu caramida in piept ca romanii si Romania sunt ca nimeni altii, super destepti si dotati: daca suntem ca nimeni altii atunci de ce tara noastra arata cum arata??

    De fiecare data intrebarea asta ramane fara raspuns…

  43. Exageram. Credeam ca asta e vizibil.

    N-are NICIO legatura cu batutul in piept si nici cu a fi roman. Suntem oameni si atat, eu asta cred.

    Era vorba de AAAAALTCEVA.

    Next…:)

  44. nu ma refeream ca nu-mi place tara mea…….ai inteles total gresit ! I-mi place si inca mult.
    Problema e ca nu tine de foame !
    salutari all !

  45. E foarte interesant cum d-soara Pin Pin Pinguin “mama ce bine e in Romania ca stau la taclale cu prietenii”, de cate ori zice cineva ceva si oricine orice ar zice, tot baga replica aia a ei cu “mama ce prosti sunteti toti si cum nu intelegeti despre ce “altceva” vorbesc eu” 🙂
    Sa nu te deochi, Pinguino!

  46. Draga Irina,

    de fericit poti fi fericit oriunde. Daca pentru tine fericirea e in Virginia si miroase a scortisoara, congrats. Multa inainte.

    Daca pentru altcineva, fericirea e o scoala sigura pentru copii si a gasit-o, excelent.

    Stiu doua femei foarte misto care sunt acum in Portugalia. Spun asta pentru ca una dintre ele a plecat ieri intr-acolo. Si-i doresc sa fie fericita. Insa pentru ea asta nu e o obsesie. E un drum pe care l-au gasit.
    Pentru ele fericirea asta inseamna – ocean si liniste.

    Pentru mine – cel putin acum – fericirea e aici, in casa Pin Pin Pinguin, cu prietenii astia cu care stau la taclale. Si nu apreciez ochii rasturnati la ideea ca fericirea poate locui in Bucuresti. Pentru mine asa e. 🙂 Acum, azi, precum si atunci cand am scris articolul. Poate si maine. Poate nu.

    Sa dezvolti obsesii legate de plecarea din tara e o boala, insa. Sa traiesti asa intr-o rautate si sila autoindusa, vazand in orice om de afara o oportunitate de a te agata, si deschizand ochii ziua doar in speranta ca poate azi iti da cineva un bilet gratis catre Guatemala… Asteptand continuu sa ti se dea chestii pe tava, asteptand fapte marete si revolutii, insa nefiind dispus TU sa faci absolut nimic in sensul asta… ei, uite despre asta vorbesc. Despre oameni dispusi instantaneu sa recicleze sau sa zambeasca doar pentru ca au schimbat aerul. Care n-o fac aici, dar o asteapta de la altii. E un comportament pueril de genul “sa nu fiu eu primul”.

    Asadar, da, unii chiar nu inteleg.

    Dar de ce-mi bat capul? 🙂 Nu ma deochi asa usor, imi pare rau daca ti-ai facut griji din cauza mea.

  47. Na ca acu m-am trezit si eu sa citesc.
    De cand am plecat din Romania (pentru un job) ma tot lupt cu gramada de oameni carora le spun ca la un moment dat vreau sa ma intorc iar ei imi spun ca nu sunt sanatoasa la cap.
    Citind textul tau imi dau seama ca sunt inca extrem de sanatoasa.
    Multumesc

  48. draga tu, 🙂 poate e vremea sa te strambi la oamenii aia care se uita ciudat la tine pt ce zici si sa te inconjori de altii care nu iti zambesc 🙂

  49. Nu ai venit si nu stii ce vei face cu viitorul tau. Sunt curios, pe spinarea cui traiesti? Din fericire sunt multi constienti de valoarea vietii lor si nu o irosesc frecand menta pe banii parintilor, mai sunt si cei nevoiti care sunt fortati de foame sa traga tare. Si e normal ca fiecare om sa primeasca ce e mai bun cand da ce e mai bun din el. Pune mana si munceste si o sa intelegi ce vrea lumea sa spuna. Puna mana si infrunta greutatile vietii si o sa privesti lumea cu alti ochi. O sa INTELEGI. E penibil sa dai cu presupusul asupra unor oameni care au trait vicisitudini pe care tu nu le-ai trait.

  50. Draguta, nu aveam venit (postul e scris acum mai bine de un an) pentru ca ma lovise criza si imi pierdusem slujba. Aia pe care o aveam (in locuri diferite) de 5 ani intregi.
    Acum am iar job. Si castig destul de bine cat sa ma intretin binemersi, ba chiar sa mai si vad locurile astea minunate de emigrare.Taman ce m-am intors de la Barcelona, de exemplu. Am vazut foarte multi romani ,,manati de foame” pe la metrou, bagand mana in plasele turistilor nesimtiti ce pasemite traiesc pe banii parintilor sau ceva…

  51. absolut total de acord cu tine! asa zic si eu, doar ca nimeni nu ma crede sau nu ma intelege. (cu diferenta ca eu sint in cluj, nu in bucuresti. si imi place mult aici.) vorba aia “decit codas la oras mai bine-n satul tau fruntas”. nu judec pe nimeni care a ales sa plece, doar ca eu de-aici nu plec si gata.

  52. Îţi împărtăşesc gândul. Nici eu nu vreau să plec din Romania. Rămân aici să fac ceva pentru copiii mei. Rămân aici să lupt şi să pun câte o cărămida la aceasta ţară care dabea acuma a făcut primul pas spre dezvoltare şi sper din tot sufletul ca şi România să devină o ţară civilizată. Cât despre cei care pleacă… să plece, da să plece cu toţii! Să plece toţi căpşunarii! Ne e mai bine fară ei!

Comments are closed.