Miercuri

Ieri a fost o zi cum nu sunt multe. Multă foială, alergătură. De dimineaţă m-am trezit ca să-mi vând sufletul, am fost apoi în centru unde am luat bilete la teatru, ochelari de soare noi, o eşarfă colorată tare şi apoi m-am văzut cu Radu, la o cafea. Destinaţia – Casa Oamenilor de Ştiinţă. Weirdest experience lately. De la intrare, chelnerii ca nişte ciocli pe scări, ceremonioşi. Intrăm, interiorul impresionant dar prăfuit, în nişa înconjurată de vitralii un bătrân cântă la pian. Ce? Psalmi. Da, psalmi. În afară de noi, un singur client de aprox. 60 de ani, în costum.

Chelnerul: – O cafeluţă?
Noi (încurcaţi) – …da…
Chelnerul: – Mică, mare?
Noi (la unison): – Mare.
Chelnerul: – Espresso, ibric?
Noi (bucuroşi, tot la unison): – Ibric!

Tataie de la pian cântă psalmi, lumina intră prin ferestrele mari, iar noi stăm la o masă mai mult lungă decât lată, aşa că e ca şi cum am sta în cele două capete ale unei mese de familie. O familie mai mică, aşa…

Celalalt client pleacă. Cei 4-5 ospătari apar înşiraţi şi durează cel puţin 5 minute până când schimbă faţa de masă curată cu una tot curată.

Apar încă 4 clienţi. Tot costum, tot în etate. Se aşează la masa cu faţa de masă schimbată.

Plătim, plecam. Pianistul trage de o Ave Maria, ospătarii sunt tot aliniaţi pe trepte.

Din centru, fuga la Plaza, după telefonul nou. Daaa, avem telefon nou. Frumuşel tare, mi luuuuvs it.

După care lene de voie.

9 thoughts on “Miercuri”

  1. pisi, sa traiasca familia ta (aia mai mica), ma scoti si pe mine la o cafea de-asta cand vin din nou, nu?

    hai, ca ai zis ca sunt speciala & stuff 🙂

    xoxo

  2. doamna, there is an explanation si ti-o voi furniza cu proxima ocazie. daca trebuie musai sa-mi pui o eticheta, please choose crazy, not insensitive. hai ca ne vedem la vara :).

  3. Imi place restaurantul. Mai ales vara, la gradina din spate. Au mici mai buni ca la Caru cu Bere si un vin de Jidvei grozav (cu un tablou de Grigorescu pe eticheta).

    E frumos noul blog. Dar imi placea si cel dinainte!

Comments are closed.