Dacă mi-ar fi spus cineva…

…că peste 15 ani voi tânji după vechiul pick-up cu discuri de vinil, i-aș fi râs în față. Dar direct în față. Eram atât de încântată de apariția CD-urilor și priveam cu atâta sictir către aparatul masiv cu discuri mari pe care trebuia să ai grijă să nu le zgârii, greu de depozitat și învechit… Iar acum, 15 ani mai târziu, stau hipnotizată lângă o asemenea piesă antică, ascultând disc după disc. Queen, ABBA, Beethoven, Vivaldi, Chopin, Maria Tănase, Nicu Alifantis, Duran Duran, Pink Floyd… am o sacoșă de 30 de kg plină cu discuri.
Nu se aude nici pe departe perfect. E un aparat vechi, găsit și resuscitat direct dintr-un pod din Bușteni, legat improvizat la sistemul de sunet primit de ziua mea acum 3 ani. Dar merge! Muzica curge din canalele micuțe săpate în plăcile mari, lucioase.
I am so happy!

4 thoughts on “Dacă mi-ar fi spus cineva…”

  1. Exact la asa ceva visam si eu anul trecut..
    Tin minte ca aveam doua in casa, si o multime de placi. Iar acum.. nu gasesc nicaieri 🙁

  2. Heheee, si eu mi-am adus pick-upul de la Piatra Neamt acum un an si ascult la el alifantis si led zep si se aude incredibil, imi vine sa pling de cit de frumos curge sunetul prin casa…

  3. Am si eu un pick-up inca functional, dar nu acasa, ci la tara, unde muzica are si mai mult farmec, mai laes daca e veche sau simfonica. Sa asculti muzica intr-o liniste deplina, la aer curat, sa simti cum vibrezi o data cu ea…

    De multe ori tanjesc dupa muzica aceea imperfecta, cum spuneti voi, dar atat de calda ! Nu se compara cu cel mai tare Ipod, MP3, CD, DVD, etc. Farmecul e unic !

  4. Eu le-am auzit pe astea (Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, Elton John, etc). chiar cind au aparut, in 1970-1979, la un pick-up din anii 60, intr-o combina mare cit un dulap din casa parintilor. Plateam 300 de lei pe un disc adus de fericitii care puteau calatori in vest (o avere pe vremea aceea) si nu o data era zgiriat. Dar sunetul era fantastic, nu se compara cu ce auzim acum prin casti, downloaded de pe Internet. Auditie placuta!

Comments are closed.