Filme …din-alea

annex-hepburn-audrey-how-to-steal-a-million_06Adica marcatoare de existenta. Ma uit acum la “Cum sa furi un milion” si imi aduc aminte de crush-ul meu legat de Peter O’Toole, de prima oara cand am vazut filmul si i-a luat vreo ora lui taica-meu sa imi explice ce e un bumerang, dar mai ales CUM functioneaza. Mi s-au intiparit de atunci in minte toate scenele, tot atunci a trebuit se explice si ce-i acela speraclu si cum functioneaza magnetii si tot felul de alte lucruri de genul asta.

Imi mai vine in minte apoi “That Darn Cat”. Vazut la gradina de vara din Saturn in 1988. Am scene vagi din el in cap, ceasul de la gatul pisicii, felul in care m-a facut sa ma intreb daca chiar pot zgaria mesaje pe spatele ceasurilor, alergia la pisici (cu care ma confrunt acum), hohotele de ras datorate peliculei de care nu mai avusesem parte pana atunci niciodata …

Urmatorul care imi vine in minte este “Fluturii sunt liberi”, cu Goldie Hawn, film la care am fost cu mama. Nu imi pot aminti anul, dar presupun ca era totusi post 90… Din nou – un noian de intrebari – cum e sa fii orb? Cum e sa vrei sa fii independent? De ce a fost ales titlul asa?

Voi ce filme de genul asta aveti tatuate prin cap?

One thought on “Filme …din-alea”

  1. O, nu stiu daca am vazut in aceeasi zi ‘that darn cat’, dar tot la gradina, tot in Saturn, tot in ’88… multumesc pentru amintre!

Comments are closed.