Imblanzirea scorpiei

…care este eu. De ceva zile incoace. Poate m-a ajuns romantismul dupa cele doua bucati nunti la care chiar mi-am dorit sa merg.

Stiti cliseul ala cu oamenii care urasc nuntile? Eeeeeei bine, fix in el ma incadrez eu. Ma enerveaza lautarii chiar daca fac parte din traditie, ma scoate din sarite “obligatia”, ma irita rudele pupacioase, nu-mi place sa “sed mumos”, nu-mi place sa dantuiesc hore si sarbe – desi da, stiu, oameni buni, stiu sa topai pe un ritm de genul ala, nu e mare filosofie – ma deranjeaza treaba cu buchetul si cu gasca de femei isterice.

In ultimii ani am fost la cate o nunta pe an. Pe care am ales-o. Anul asta am ales doua. La una m-am autoinvitat de-a dreptul, la cealalta am acceptat invitatia, desi eram sa zicem o… fosta colega de serviciu cu care nu existasera prea multe lucruri de impartit. Motivul pentru care am ales aceste nunti se numeste simplu – POVESTEA. Ambele evenimente au avut niste povesti superbe ca fundament, si – call me cheesy – dar mi se darama toate rautatile si maraielile cand aud povesti. Stiti cum e cobra aia cand ii canta fachirul? – Ei – asaaaa sunt eu cand mi se spune o poveste.

Si dupa doua saptamani marginite de doua povesti pe cat de frumoase pe atat de diferite, si de doua nunti pe care nu le pot compara cu nimic si nici intre ele, ma declar invinsa.

Stiu, sunt siropoasa.

Si cu capul …in nori.

Si un pic confuza. Doar un pic 🙂

Aaaa… si am uitat sa va zic. Se poate, domnule, se poate. Si fara lautari, si fara sarbe, si fara rude pupacioase, si cu conceptu’ cu buchetu’ adaptat, SE POATE. Si tot nunta ramane. Doar ca mult mai frumoasa.

The lollypop punk-rock symphony
The lollypop punk-rock symphony
ze fairytale thing
ze fairytale thing

8 thoughts on “Imblanzirea scorpiei”

  1. Nu ştiu… nu am fost decât la dezastre: m-am simţit inconfortabil, beţii, chestii oarecum groteşti, miri chinuiţi etc. N-am avut eu noroc. Da, poveştile sunt frumoase. Şi mă întreb de ce să le strici cu adunarea aia de cetăţeni veniţi la şpriţ? 🙂 offtopic: chiar vrei să te cheme mereu “admin”?

  2. Rares, stiu ca n-o sa ma crezi, dar n-am vazut nicio adunare de oameni veniti la sprit. Nici intr-o parte, nici in cealalta. Adica stiu ca n-o sa ma crezi, ca nici eu n-as fi crezut daca n-as fi fost acolo.

    Despre partea cu admin-ul, nu stiu ce sa zic. Am neglijat. Neglijez… 🙂

  3. Nu stiam ca au facut astia un cliseu cu oameni ce urasc nunti, botezuri si alte cumetrii. Clar, intru si eu in filmul asta. Discutiile de dupa nunta ma omoara pe mine. Uite un exemplu generalizat:
    Intrebare: “Cum a fost?”
    Raspuns : “A fost frumos, da` nu prea”.

  4. Uuuf, hai ca abia acum am ajuns sa citesc “cronica”… 🙂 Crezi ca faptul ca ambele nunti au fost garnisite cu acelasi DJ are vreo relevanta?

  5. 🙂 Mai, nu stiu ce sa zic. N-as vrea sa nu-i recunosc meritele, evident ca are asa ceva si anume merite pentru asigurarea unui fond sonor de calitate, insa cumva a pus ce a fost rugat sa puna – si playlist-urile au fost diferite de la caz la caz, cu cateva puncte comune inevitabile… 🙂

Comments are closed.