Prețul corect

Citeam un articol scris pentru Redescoperă România de Bobby Voicu.. Și n-am putut să nu-mi amintesc de o fază de la intrarea la Summer Well. Unde, btw, lucrurile mergeau ca unse, nimeni nu era absurd, nimeni nu comenta că ai o cameră foto și nici nu se uitau strâmb la brichete sau eu mai știu ce. În fine, la intrarea respectivă pe Domeniu, se afla un container mare pentru sticlele de apă cu care veneai de acasă. În fața mea doi puști, el și ea, very hip-like, HM + fake ray bans all over. Ea aruncă sticla, el o întreabă de ce. Ea răspunde, firesc: ,,pentru că trăim în România”.
Sunt zile în care mă gândesc cum lumea ar fi fost un loc mai bun dacă Mircea Badea nu scotea propoziția. După care mă calmez, dacă ea (propoziția, frază la origini chiar) n-ar fi existat, ar fi fost cu siguranță inventată – de altcineva.

Revin la articolul despre Delfinariu. Și eu m-am gândit de multe ori cum lucrurile ar merge puțin mai bine dacă la obiectivele turistice – măcar cele reabilitate – s-ar percepe o taxă de intrare cu măcar un leu mai scumpă. Mă gândesc cât costă în alte țări să vezi o piatră, un muc de țigară pictat, un fir de iarbă ceva mai lung.