>Ce imi place, ce nu si de ce.

>Este o leapsa primita de la Klara.

Ce imi place?

Imi place sa dorm atat cat vreau eu sa dorm. Imi place cafeaua cu lapte. Imi plac pinguinii. Breakfast at Tiffany’s. Vantul usor. Marea. Verdele crud. Sa vorbesc despre problemele mele on, and on, and on desi e clar ca audienta incepe sa devina plictisita de asta. Alcoolul (dar nu chiar toate speciile lui). Sa fumez dar doar atunci cand am eu chef sa fumez. “Imperialul” lui Beethoven si Concertul no 1 pt pian si orchestra al lu’ nea Ceaikovski. Nocturnele lui Chopin. Sa descopar muzici noi in fiecare zi si sa le ascult amestecate. Oja rosie dar si lacul incolor. Imi place sa am intotdeauna dreptate. Imi place Vama Veche atunci cand am compania potrivita. Cartofii prajiti. Porumbul copt. Usturoiul. Kiwi. Ochelarii de soare. Vinho verde dar si vinul de Porto. (vinul portughez, cum s-ar zice). Ploaia de toamna, dar si cea de primavara. Imi plac sobele si mirosul de lemn ars. Hainele colorate. Filmele siropoase cand e frig si stau in patura. Cartile si ceaiul, cand e frig si stau in patura. Surprizele. Parfumul meu. Felul in care sunt surprinse lucrurile in anumite fotografii. Praga si Venetia. Pisicile, desi sunt alergica. Umbrele din noptile de vara. Faptul ca fiecare casa are mirosul ei.

Detest

Dentistii. Ceasurile desteptatoare. Sa fiu contrazisa. Sa fiu luata peste picior. Faptul ca sunt atat de suparacioasa desi am un simt al umorului foarte bine implementat. Dezamagirile. Asteptarile. Tuica. Tequila. Fumul de tigara dimineata. Cocalarii (such a clichee, nu?). Mitocanii. Vecinii de bloc. Mai orice fel de peste si mielul. Mararul. Domnisoarele pretioase. Sa fiu luata de proasta or for granted. Soarele orbitor. Praful. Plictiseala. Aglomeratia. Felul in care smoking weed creeaza caste. Rujul pe dinti. Complexele de superioritate, dar si cele de inferioritate. Sa se bage cineva in treburile mele. Sfaturile gratuite. Vama Veche atunci cand nu am compania potrivita.

Sunt mult mai multe lucruri pe care le iubesc sau le urasc. Astea mi-au venit primele in minte. Si trec sarcina la Picatura si Ireena.