O duminică, un Maserati, o autogară, cinci babe

2010 Maserati Quattroporte GTS
Creative Commons License photo credit: digitizedchaos

Duminică, în loc să mergem în parc şi să executăm acţiuni sportive,  am pus la cale o sesiune scurtă de shopping pe la Outlet si Decathlon.  Mi se pare normal. Anyways, în acest scop ne aflam în jurul orei 15 în staţia de autobuz, împreuna cu vreo 6-7 doamne de vârsta a treia, purtătoare de batic şi papuci de plastic peste şosete groase, înarmate cu multiple cutii şi paporniţe de rafie pline cu PET-uri goale, aceste înrăite reciclatoare ale zonelor suburbane.
Şi cum stăteam noi aşa, din mulţimea de Loganuri, VW, BMW-uri şi care şi mai care de felurite dimensiuni şi culori, se iţeşte (oarecum brusc datorită înălţimii de camuflaj) în faţa ochilor noştri buimaci un Maserati negru ca pana corbului.
Şi ce să vezi, unde nu opreşte el taman în dreptul staţiei de autobuz.
Geamul coboară şi pe el iese capul unei făpturi de minim 17 – maxim 20 de ani, de sex feminin. În stânga ei şoferul, care – vorba lui Vlad – nu avea nici figură de bancher şi nici de sportiv reputat, ci de combinator, de minim 36 – maxim 45 de ani.
Domnişoarele cu plase de rafie se îndreaptă guralive către portiera supla de unde răsărise căpşorul de sex feminin, înţelegând că li se cere ajutorul. Vorba aia, de câte ori în viaţă ţi se întâmplă să vezi Maserati că opreşte în staţia de autobuz, să te mai bage şi în seamă?!  Oare vor să afle în ce direcţie e Parisul? Sau vreun nou complex rezidenţial ultraluxos? Cea mai apropiată reprezentanţă Luis Vuitton? Bamboo, măcar? Poate au rătăcit drumul spre aeroport…

,,Nu vă supăraţi – Autogara Militari?”

……….

În fine. Evident că s-a dat startul la competiţia indicaţiilor preţioase. Vorba aia, au nimerit unde trebuia – în asociaţia expertelor în probleme de autogară. Cei doi au mulţumit, au ridicat geamul şi şi-au continuat aventura într-un nor de praf. În urma lor, babele au rămas cu mâinile în şolduri, minunându-se.

,,Ai văzut? Frumoasă maşina…Ţi-ar plăcea una aşa, nu? Eeeee…”

Concluzia – orice maşină ai conduce, tot la Autogara Militari ajungi.

Şi întrebarea ediţiei – câte PET-uri goale încap într-un Maserati?