Dacă nu știți cine e Stejărel, vă invit să aruncați un ochi pe fotografia de alături. Ei bine, da, el e Stejărel, mascota echipei naționale de rugby.
Pe Stejărel l-am văzut sâmbătă în persoană, din tribuna stadionului de rugby Arcul de Triumf, unde m-am instalat să urmăresc meciul România- Spania. Am aflat recent că treaba asta cu rugby-ul e la mare modă printre bloggeri și mai ales twitteriști. Ei, la mine circumstanțele-s altele, n-a fost peer pressure și nici coolness – de altfel chiar n-am avut habar că e așa mare chestie cul să mergi la rugby până n-am spus câtorva ce am de gând să întreprind – , chiar am vrut să merg să văd care e treaba. Prea se zicea că la sportul ăsta deși violent atmosfera este una foarte pacifistă. Până nu văd, nu cred!
Bon, și am ajuns acolo. În public, mare uimire mare, plin de bătrânei simpatici și șic, femei de toate felurile (și moțate, și băiețoaice, și tanti, avem di tăti), copii de toate vârstele, familiști, nefamiliști și așa mai departe. Tribunele erau pline, peluza cam o treime. Înțeleg că au fost 2000 și ceva de oameni. Ne-am așezat ca la teatru și am ascultat imnurile (ăla autohton fiind interpretat de o copchilă de 9 ani, frumos). Tot pe teren, dar mai ales pe margine, se vântura și Stejărel ăsta de v-am povestit de el. Haios, nu vreau încă să știu ce e vara de capul lui, cu blana aia pe el.
Nu știam mare lucru despre regulile jocului, decât că trebuie să se ajungă cu mingea aia în formă de ghiulea dublă în fundul terenului și că ăla se cheamă eseu. În fine, am învățat din mers ce se înâmplă pe acolo.
Mă jur, n-am auzit o înjurătură, dar s-a strigat, s-au făcut valuri (multe, și da- am participat și eu :D), s-a tropăit (eram mai mult ca la hipodrom, așa). Atmosfera a fost foarte frumoasă, iar de căsăpit i-am căsăpit pe spanioli cu 64-8. Nu vă mai plictisesc cu detalii, poate știți deja cu ce se mănâncă un meci de rugby sau poate nu știți, dar nici nu vă interesează.
Când s-a terminat meciul ne-am ridicat frumos, am coborât din tribună și am ieșit pe poartă. Cam atât.
Ideea e ca dacă aveți chef de ceva spectacole sportive dar vă deranjează mitocănia și violența de pe stadioane, chestia cu rugby-ul e mare chestie. Plus că se întâmplă destul de des să și câștigăm, spre diferență de alt sport minunat și adulat, nu dăm nume, se știe el.
Și niște blues mișto, să începem săptămâna bine.
mda la meciurile echipei naţionale de rugby(sau ruibi, cum se zice la noi în cartier) e ok să mergi dar la alea din campionatul intern nu te-aş sfătui în cazul în care ai o problemă în a vedea nişte bătăi cu mult sânge pe pereţii de la vestiar…sau cel puţin aşa era în vremurile glorioase
Păi în vestiar oricum n-am fost :P.
Eu zic ce-am văzut, oricum. Da, s-au fugărit ăia, s-au trântit, și-au rupt capetele, dar pe mine nu m-a violentat nimeni cu nimic.
“Rugby-ul e un joc de golani practicat de gentlemani; fotbalul e un joc de gentlemani practicat de golani” Pampam!
Am citit și eu faza asta, dar am vrut să văd dacă e pe bune. 😀
eu sper ca ceea ce spuneți voi să se și întâmple pe aici pe la noi, iar batăile între jucători, pe genul street fight vs carpatian garden style,să fi fost doar o perioadă de tranzitie…ar fi păcat pentru un sport special, care, în plus, este și foarte greu de practicat datorită echilibrului dintre forță personală și tactică colectivă…în fine, la mine e la stadiu de vis un africa de sud-noua zeelandă live:)
Măi, nu pot să zic nimic despre ce se întâmplă în campionatul intern, abia ce m-am lămurit cum se joacă jocul în sine. Dar ce am văzut sâmbătă nu mi-a părut nici street fight, nici carpatian garden. Acuma nah, de izbit s-au izbit și s-au tăvălit în draci, dar eu zic că a fost mișto meciul – și sunt femeie :D.
M-a apucat (reapucat de fapt) si pe mine microbul asta al rugby-ului de vreun an de zile. Din pacate nici macar n-am avut idee de meciul Romania – Spania. Intru chiar acum sa vad daca mai au vreun meci de pregatire pana la cm. Oricum ma bate fi’miu mereu la cap: “tati, cand mai mergem la rugby”.
Cred ca lumea are nevoie de sport si pentru ca in fotbal n-au ce vedea, oamenii s-au orientat catre alte sporturi.